Gå till innehåll
Säffle Ridklubb
Säffle Ridklubb

Att rida på SRK

Välkommen till vår ridskola!

Medlemsavgift

För att rida på ridskolan måste man vara medlem i SRK. Medlemsavgiften omfattar kollektiv olycksfallsförsäkring, samt bekostas anläggningen på SRK - ridhus, servicedel m.m. - delvis av medlemsavgifterna.

Alla medlemmar är försäkrade i en kollektiv olycksfallsförsäkring. Det är viktigt att betala medlemsavgiften omgående, annars gäller inte medlems försäkringen. Då kollektiva försäkringar sällan är heltäckande kan en egen försäkring som gäller vid ridning vara ett bra tillskott. Ange namn, personnummer med de fyra sista siffrorna, e-post samt telefonnummer på inbetalningen.

Terminsryttare

Terminsavgift betalas via faktura som skickas ut via mail. Avgiften skall vara tillhanda på Säffle Ridklubbs konto enligt angivet datum. Vid försenad betalning påföres en påminnelseavgift på 100 kr.

Fakturan kan betalas med Swish till 123 098 83 45, eller via Bankgiro 181–0530. Ange fakturanummer vid betalning. Möjlighet till delbetalning finns, kontakta Kansliet för mer information. OBS! Platsen i rid gruppen är bokad hela terminen även vid delbetalning.

En fast plats i en rid grupp löper en termin i taget, och förlängs automatiskt om inte platsen sägs upp. Uppsägning av rid plats skall ske skriftligen till kontoret senast 4 veckor före halv termins skiftet. Ingen återbetalning av ridavgiften ges. Undantagsfall gäller vid längre tids sjukdom/skada, tag kontakt med kansliet.

10-korts ryttare

Ett 10-kort kan köpas för de som inte kan delta i rid gruppen regelbundet. 10-kortet är giltigt endast per läsår (d.v.s höst & vårtermin, men bärs inte över till nästa hösttermin). 10-korts innehavare har en plats i en rid grupp, men elever som vill ha en fast plats enligt ovan har förtur.

För 10-korsinnehavare bokas ridtillfälle via SMS till stalltelefonen 0722 090838 senast kl 12.00 samma dag man önskar rida och SRK återkommer med svar om det finns plats i gruppen man brukar rida med i. Terminsryttare har en fast plats i sin rid grupp medans 10-kortsryttare får rida med i mån av plats och tillgång av lämpliga hästar.

Avbokning

Avbokning av ridlektionen skall ske senast kl. 12:00 mån-fre via tel. eller sms till stallmobilen 0722 090838 eller via via e-post till ridskolan: saffle.ridklubb@telia.com

Igenridning

Igenridning för terminsryttare sker efter överenskommelse, dock max 2 ggr per termin. Igenridning gäller endast pågående rid termin, och kan inte föras över till nästkommande rid termin. Det går även att rida igen i förväg. Igenridning är endast möjlig i mån av plats & tillgång av hästar/ponnyer och i likvärdig grupp. Igenridning skall bokas senast kl. 12:00 den dagen man önskar rida igen. Teorilektion kan ej bytas mot ridlektion.

OBS! Inget återbud = ingen "igenridning"

Hoppning, Markarbete & Teori

I ridlektionen ingår upp- och avsittning för ryttare. Vid markarbete och hoppning byggs hinder fram och bort på lektionstid.

Varje senior rid grupp (60 min), mån-fre har teorilektion en gång / termin. Nybörjar- barn- och ungdomsgrupper har två teoritillfällen / termin. Det kan handla om häst- och rid kunskap, hästhantering och säkerhet.

OBS! 10-korts innehavare som inte deltar i teorilektionerna blir automatiskt debiterade ett ridtillfälle.

Utdelning av hästar

Utdelning av hästar sker via rid boken placerad utanför kansliet. Häst/ponny skall göras i ordning innan och efter lektion av ryttaren, även utrustningen skall omhändertas. Fråga gärna personalen eller stallvärdar om du behöver hjälp.

Hästlekis

Hästlekis är på lördagar för de allra minsta och anmälan sker inför varje tillfälle. Vår personal och ungdomssektion finns på plats och hjälper till. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna.

Första gruppen: ca kl 10.00 -10.30 då vi borstar och sadlar först och sedan rider.

Andra gruppen; ca kl 10.30-11.00 då har vi lite teori och rider sedan.

Tredje gruppen: ca kl 11.00-11.30 då rider vi först och sedan sadlar vi av och borstar hästarna.

Alla barn är välkomna i sällskap med målsman som också leder hästen.

Anmälan till Hästlekis sker inför varje tillfälle till ridskolan via SMS till 072-209 08 38 senast fredag kl. 12.00. SRK återkommer med svar med vilken tid som finns tillgänglig. Priset är 125 kr per gång och betalas på plats via Swish.

Swish betalningar: Skriv alltid fakturanumret och/eller vad köpet gäller, t ex café, startavgift, ridavgift, bingolott, tjänst etc. och ange namn.

Till sist

  • Ryttare skall av säkerhetsskäl ha godkänd hjälm, skor med klack, short chaps eller ridstövlar vid ridning. Ett antal hjälmar och säkerhetsvästar finns till utlåning i hallen utanför kansliet.
  • Föräldrar / målsmän till nybörjarelever är med och hjälper sina barn om så behövs med att sitta upp / av och att leda hästen under lektionen.
  • Se till att vi har era aktuella kontaktuppgifter, eller till målsman för barn och ungdom, så att vi lätt kan nå er med information eller vid olycksfall.